Cannabisbureau

De medicinale cannabis van BMC is een product van farmaceutische kwaliteit. Dit betekent dat de cannabis voldoet aan strenge internationale kwaliteitseisen.

De medicinale cannabis bevat geen pesticiden, zware metalen, bacteriën, schimmels of andere ziekteverwekkers. De hoeveelheid werkzame bestanddelen cq. werkzame stoffen is gelijk in elke nieuwe oogst van een bepaald product, zodat de gebruiker altijd een product van dezelfde sterkte krijgt. Om dit te realiseren heeft BMC onder andere eisen vastgelegd waaraan de ketenpartners (waaronder de teler en de logistieke dienstverlener) moeten voldoen. Zo wordt de cannabis geteeld onder gecontroleerde omstandigheden die zijn afgeleid van de regels voor Good Agricultural Practice (GAP).

Om te kunnen garanderen dat aan alle eisen wordt voldaan, wordt de geproduceerde medicinale cannabis getest door onafhankelijke laboratoria op de aanwezigheid van ongewenste stoffen zoals zware metalen en bestrijdingsmiddelen en op de aanwezigheid van mogelijke ziekteverwekkers. Na goedkeuring wordt de medicinale cannabis vrijgegeven voor aflevering in de apotheek.

De Universiteit van Leiden heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van cannabis uit de coffeeshop. Uit het onderzoek is gebleken dat de cannabis uit coffeeshops niet van farmaceutische kwaliteit is. Deze cannabis is vaak verontreinigd met ziekteverwekkers. Het gebruik van cannabis die niet uit de apotheek wordt verkregen houdt daarom een ernstig gezondheidsrisico in voor patiënten.

Zie ook