Nascholing medicinale cannabis 8 juni 2023

Na een succesvolle eerste editie houden Bureau Medicinale Cannabis (BMC) en het Instituut Medicinale Cannabis (IMC) op 8 juni 2023 een nascholingsdag medicinale cannabis. De bijeenkomst, die plaatsvindt bij het ministerie van VWS, is bedoeld voor zorgverleners, zoals verpleegkundigen, (huis)artsen, specialisten (MS, palliatieve zorg, neuropathische pijnspecialisten, oncologen) en apotheken.

Voorschrijvers informeren

Met de bijeenkomst willen BMC en IMC voorschrijvers informatie bieden over medicinale cannabis zodat ze een weloverwogen beslissing kunnen nemen. In het programma wordt een introductie gegeven op medicinale cannabis, het gebruik en toediening, etc. We delen de uitkomsten van diverse onderzoeken. Ook gaan we met artsen in gesprek over hun praktijkervaringen met medicinale cannabis.

Sprekers

Een van de sprekers is Nadia Leen promovendus bij het Expertisecentum Militaire GGZ UMC Utrecht. Nadia doet onder andere onderzoek naar de effecten van cannabidiol (CBD) bij angst, stress en slaapproblemen.

Paul Blijham is neuroloog met aandachtsgebied klinische neurofysiologie en zorginnovatie. Hij heeft een spreekuur voor medicinale cannabis voor patiënten met pijn en spasmen gerelateerd aan MS.

Een andere spreker is Marloes Dankers, apotheker en werkzaam bij het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Zij doet onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen naar nieuwe geneesmiddelen in de eerstelijnszorg. Bij het IVM heeft Marloes meegewerkt aan voorlichting over verantwoord gebruik van medicinale cannabis.

Pascal Baremans van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg deelt praktijkervaringen rondom de inzet van medicinale cannabis bij aanhoudende PTSS klachten. Pascal is onder andere belast met de begeleiding van militairen en oud-militairen met voornamelijk aanhoudende PTSS klachten en de gevolgen ervan. 

Meer informatie over de nascholing kunt u vinden op https://www.imc-nederland.nl/nascholing/. Hier kunt u zich ook aanmelden.